стрес

Доживување на стрес во денешно време е повеќе изразено од било кога. Луѓето чувствуваат како да ја носат целата тежина на светот на своите рамена. Кога ќе наидеме на стресна ситуација, нашиот нервен систем ослободува хормони кои ни даваат еден вид поттик наречен одговор на борба или бегство. Го забрзува чукањето на срцето и дишењето, […]

емоционална детоксикација

Време е за емоционална детоксикација на умот, духот и телото или целосно енергетско чистење, доколку се чувствувате несигурни, фрустрирани или постојано сте под стрес и нервозни. Можеби имате хронична напнатост (на пример, напнатост на вратот и рамената ) или анксиозност? Се чувствувате оптоварени од вашето минато? Чувствувате вина, лутина, љубомора, страв или срам? Сензитивни сте,

Емоционална детоксикација – практики за чистење на умот, духот и телотоRead More »

моќ

Зборот “моќ” само на Балканот има различно значење. Насекаде во светот – да бидете “моќни” значи дека сте способни да ги постигнете резултатите што ги посакувате и притоа да создадете “вредност” за другите луѓе. “Способност” да си го промените животот, да направите нештата да работат за вас, а не против вас. Низ историјата, моќта се

Кој е клучот за моќRead More »

Денот на вљубените

Дали би сакале вашиот партнер да ви подари вреден подарок само за Денот на вљубените или би сакале секојдневно да ја покажува љубовта спрема вас? Би сакала да верувам дека е второто. Секако дека не е потребно да го чекате само Денот на вљубените за да му покажете на партнерот колку ви значи. Јас сум

Вреден подарок само за Денот на вљубените или секојдневна љубов спрема вас?Read More »

лидерството

Лидерството не е вештина што ја учиш преку ноќ. Тоа е вештина што често ја учите под притисок и со прекувремена работа. Да се биде лидер значи да бидете под притисок од тесните рокови, притисок да се водат други луѓе кои можеби не ги делат вашите страсти, жарот кој го имате или знаењето кое го

Лидерството е процес на градење на другите, а не само на себеRead More »

простување

Што всушност значи простување? Еднаш Буда бил на собир кога влегол човек кој изгледал бесен. Мислеше дека Буда прави нешто погрешно. Тој беше лут бизнисмен и откри дека неговите деца поминуваат часови со Буда кога можеа да се занимаваат со бизнис во тоа време, заработувајќи се повеќе и повеќе пари. Чувствуваше дека е недоверливо да

Простување – Како Буда му опрости на бесниот бизнисмен – Мудра приказнаRead More »

подароци

Луѓето се жалат дека подарувањето на подароци станува сè попразно, бездушно, безвредно, досадно и задолжително. Но, проблемот не е во изборот и давање подароци, туку во емоцијата и енергијата со која го правиме тоа. Сè во нашата физичка реалност има „енергија“ што ја носат луѓето, околностите во кои сме опкружени, местата во кои се наоѓаме,

Дадете вредност на вашите подароци, без разлика колку тие изгледаат едноставниRead More »