стрес

Доживување на стрес во денешно време е повеќе изразено од било кога. Луѓето чувствуваат како да ја носат целата тежина на светот на своите рамена. Кога ќе наидеме на стресна ситуација, нашиот нервен систем ослободува хормони кои ни даваат еден вид поттик наречен одговор на борба или бегство. Го забрзува чукањето на срцето и дишењето, […]

емоционална детоксикација

Време е за емоционална детоксикација на умот, духот и телото или целосно енергетско чистење, доколку се чувствувате несигурни, фрустрирани или постојано сте под стрес и нервозни. Можеби имате хронична напнатост (на пример, напнатост на вратот и рамената ) или анксиозност? Се чувствувате оптоварени од вашето минато? Чувствувате вина, лутина, љубомора, страв или срам? Сензитивни сте,

Емоционална детоксикација – практики за чистење на умот, духот и телотоRead More »