И ова ќе помине

Тага. Еднаш одамна си живееше еден цар кој бил многу благороден, но многу се расфрлал со неговото богатство. Славел многу, со денови и со ноќи. Правел секакви гозби, забави и веселби. Целото село славело со него. Но, кога завршувале забавите, секогаш бил многу тажен и сите селани биле тажни со него заедно. Колку славеле претходните […]