моќ

Зборот “моќ” само на Балканот има различно значење. Насекаде во светот – да бидете “моќни” значи дека сте способни да ги постигнете резултатите што ги посакувате и притоа да создадете “вредност” за другите луѓе. “Способност” да си го промените животот, да направите нештата да работат за вас, а не против вас. Низ историјата, моќта се […]

Денот на вљубените

Дали би сакале вашиот партнер да ви подари вреден подарок само за Денот на вљубените или би сакале секојдневно да ја покажува љубовта спрема вас? Би сакала да верувам дека е второто. Секако дека не е потребно да го чекате само Денот на вљубените за да му покажете на партнерот колку ви значи. Јас сум

Вреден подарок само за Денот на вљубените или секојдневна љубов спрема вас?Read More »

лидерството

Лидерството не е вештина што ја учиш преку ноќ. Тоа е вештина што често ја учите под притисок и со прекувремена работа. Да се биде лидер значи да бидете под притисок од тесните рокови, притисок да се водат други луѓе кои можеби не ги делат вашите страсти, жарот кој го имате или знаењето кое го

Лидерството е процес на градење на другите, а не само на себеRead More »