лидерството

Лидерството не е вештина што ја учиш преку ноќ. Тоа е вештина што често ја учите под притисок и со прекувремена работа. Да се биде лидер значи да бидете под притисок од тесните рокови, притисок да се водат други луѓе кои можеби не ги делат вашите страсти, жарот кој го имате или знаењето кое го […]

кампување

Без разлика дали сте жесток љубител на кампување, барате одмор со евтина цена, кампувањето е одличен начин да излезете на отворено и да поминете квалитетно време со пријателите, семејството или сами. Вашето тело и ум ќе ви се заблагодарат, бидејќи ќе се вратите на работа освежени и полни со енергија. Истражувањето на нови места  и

Кампување и неговите придобивки за умот, духот и телотоRead More »

простување

Што всушност значи простување? Еднаш Буда бил на собир кога влегол човек кој изгледал бесен. Мислеше дека Буда прави нешто погрешно. Тој беше лут бизнисмен и откри дека неговите деца поминуваат часови со Буда кога можеа да се занимаваат со бизнис во тоа време, заработувајќи се повеќе и повеќе пари. Чувствуваше дека е недоверливо да

Простување – Како Буда му опрости на бесниот бизнисмен – Мудра приказнаRead More »

подароци

Луѓето се жалат дека подарувањето на подароци станува сè попразно, бездушно, безвредно, досадно и задолжително. Но, проблемот не е во изборот и давање подароци, туку во емоцијата и енергијата со која го правиме тоа. Сè во нашата физичка реалност има „енергија“ што ја носат луѓето, околностите во кои сме опкружени, местата во кои се наоѓаме,

Дадете вредност на вашите подароци, без разлика колку тие изгледаат едноставниRead More »