молитва

Еден ден, едно младо момче од дванаесет или тринаесет години било нападнато од петнаесет палави, непослушни момчиња и девојчиња додека се враќал дома од училиште. Кутрото момче беше сосема само и прилично беспомошно. Како можеше да се одбрани од толку многу непослушни момчиња и девојки? Помислил на она што често му го кажувала мајка му: „Секогаш кога си […]