молитва

Еден ден, едно младо момче од дванаесет или тринаесет години било нападнато од петнаесет палави, непослушни момчиња и девојчиња додека се враќал дома од училиште. Кутрото момче беше сосема само и прилично беспомошно. Како можеше да се одбрани од толку многу непослушни момчиња и девојки? Помислил на она што често му го кажувала мајка му: „Секогаш кога си […]

true self

Your True Self or Your True Nature Each of us is “original and unique” and we all have unique gifts to offer the world. But if you feel that you are living your life according to old patterns that no longer serve you or you think that you have lost your true self, do not

Your true self and maintaining your inner spiritual peace – simple methods for every day useRead More »