лидерството

Лидерството не е вештина што ја учиш преку ноќ. Тоа е вештина што често ја учите под притисок и со прекувремена работа. Да се биде лидер значи да бидете под притисок од тесните рокови, притисок да се водат други луѓе кои можеби не ги делат вашите страсти, жарот кој го имате или знаењето кое го […]

кампување

Без разлика дали сте жесток љубител на кампување, барате одмор со евтина цена, кампувањето е одличен начин да излезете на отворено и да поминете квалитетно време со пријателите, семејството или сами. Вашето тело и ум ќе ви се заблагодарат, бидејќи ќе се вратите на работа освежени и полни со енергија. Истражувањето на нови места  и

Кампување и неговите придобивки за умот, духот и телотоRead More »

простување

Што всушност значи простување? Еднаш Буда бил на собир кога влегол човек кој изгледал бесен. Мислеше дека Буда прави нешто погрешно. Тој беше лут бизнисмен и откри дека неговите деца поминуваат часови со Буда кога можеа да се занимаваат со бизнис во тоа време, заработувајќи се повеќе и повеќе пари. Чувствуваше дека е недоверливо да

Простување – Како Буда му опрости на бесниот бизнисмен – Мудра приказнаRead More »

подароци

Луѓето се жалат дека подарувањето на подароци станува сè попразно, бездушно, безвредно, досадно и задолжително. Но, проблемот не е во изборот и давање подароци, туку во емоцијата и енергијата со која го правиме тоа. Сè во нашата физичка реалност има „енергија“ што ја носат луѓето, околностите во кои сме опкружени, местата во кои се наоѓаме,

Дадете вредност на вашите подароци, без разлика колку тие изгледаат едноставниRead More »

Universal love

To manifest what we want in this year, it is important to connect more deeply with the vibrations of universal love – within and around you. Think about the past – to gather the wisdom of the past year and use it to inform the path we wish to embark upon. For many, 2021 was

To manifest what we want in this year, it is important to connect more deeply with the vibrations of universal loveRead More »

the lotus flower

Why the lotus flower is one of the most sacred plants in the world? Its characteristics are a perfect analogy to the human condition: -Even when its roots are in the dirtiest waters, the Lotus produces the most beautiful flower. With its roots latched in mud, it submerges every night into river water and miraculously

Why the lotus flower is one of the most sacred plants in the world?Read More »

Winter is a perfect time

Hilary Nicholls, a powerful energy healer, explains that for humans to flourish emotionally, physically, and spiritually—especially in this modern world where so many of us are tethered to technology day and night—we need to feel our perennial connection with Mother Earth and winter is a perfect time for investigation and reconnection. This includes engaging with

Winter is a perfect time for investigation and reconnectionRead More »

Holiday stress mantras

This time of year is no stranger to anxiety, holiday stress, and depression, with a dizzying array of demands—cooking meals, shopping, baking, cleaning, and entertaining. Not to mention this situation. You may be worrying about you and your loved ones’ health or you may also feel stressed, sad, or anxious because your holiday plans look

Holiday stress, anxiety, and depression relieve with mantrasRead More »